Totalt antall sidevisninger

tirsdag 21. august 2012

Sesongstart med lang hjortelos

Her koples Bruno etter en dyktig innsats på hjort. Hildegunn og jeg slapp dreveren i et av terrengene ved sesongstart (cirka 21.august...) og bikkja dro kjapt ut på vinden. Etter få minutter markerte den tydelig at noe var interessant bare et par hundre meter fra oss, før det dro avsted. Først forsiktig losføring, men ganske kjapt løsnet det helt. Den ga på som om den aldri skulle gjort annet, og på peileren kunne vi følge losen i 1,5 time! 
Det gikk over tørre, bare fjellrabber en del steder, og her ble det tap flere ganger, men på peileren kunne jeg se hvordan Bruno jobbet og kom i gang igjen. Det må være lov å være stolt etter en los som dro nær to kilometer unna i luftlinje, før den ga slipp og jobbet seg tilbake til oss. For framtidens del håper jeg ikke den strekker ytterligere unna. Dette var langt nok!Totalt lå den ute i 2,5 timer.
Vi var litt bekymret med tanke på hoggorm, siden bestanden av disse skal være dobbelt så stor som normalt etter den milde vinteren som var, og siden det akkurat nå er yngletid for ormen, men heldigvis gikk det bra denne gangen. Så får det heller være at bikkja var full av flått når den kom tilbake. Ved hjelp av en veldig tett-tannet børste, en karde jeg kjøpte fra en nettdyrebutikk, fikk jeg fjernet all flåtten. Bruno hadde til og med flått midt i panna - mellom øynene! Der var det fire stykker som gravde seg inn så godt de kunne. Innsatsen med børsten kom før de fikk festet seg, og var et effektivt våpen.
Bruno har ikke jaget siden før båndtvangen i vår, da den hadde ute både hare og rådyr. I terrenget vi slapp i nå ved sesongstart, er det både rådyr, hare og hjort, så det var vel tilfeldighetene som avgjorde hvilket losdyr. Torsdag morgen skal vi ut igjen, denne gang i et annet terreng, og et par dagers pause kommer vel med for Bruno. Selv om det er trent litt med både svømming og sykling gjennom sommeren, er det ei godt kjørt ungbikkje som akkurat nå ligger i godstolen sin :D
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar