Totalt antall sidevisninger

tirsdag 15. mai 2012

Ingen utstillingssuksess....


Telemarksutstillingen ble ikke akkurat noen megasuksess. 2.premie til Bruno i klasse junior. Trekk for "fjeset" (litt spisst) og bakbeinstillingen (litt tett). Viktigste for min del er jaktegenskapene, men greier den å holde seg på ikke dårligere enn en 2. også som voksen, kan det hende det kan slå bra nok ut på jaktprøver. Man får leve i håpet.
Rolige dager nå. Er i ferd med å skifte til litt voksnere for (50/50 foreløpig). Bruno er i meget god fysisk form grunnet mye trening. Er så heldig at jeg har tilgang på ei dyrefri øy nå i båndtvangsperioden. Så lenge det ikke er hekkende fugl på bakken, og jeg har god kontroll over den, får den fly fritt i det bra kuperte terrenget, der masser av blåbærlyng gjør at den må bruke kroppen mye og variert. Øya har heller ingen merkbar bestand av flått, takk og pris, og jeg har aldri møtt huggorm der, siden det ikke er noen bestand av byttedyr for dem.
Det anbefales ikke å begynne sykkeltrening før hundene er ett år, og vi er derfor bare såvidt i gang med dette. Små tilvenningsturer. Siden denne treningen begrenser seg selv når (dersom) varmen kommer, blir det nok mest Springer-trening fra sensommeren. I stedet vil det bli mer blodsportrening.
Fra tidlig morgen til godt utpå kvelden holder Bruno til i hundegården. Sommerstid kan det kanskje være aktuelt å være ute hele døgnet, men det avhenger litt av naboene, Både rev, grevling, rådyr og ikke minst katter!, kan farte forbi, og da hører vi Bruno meeeget godt :-) Jaktlysten tar overhånd dersom ei spinkel linerle tripper forbi på nært hold. Det skal bli spennende å slippe den på vilt når båndtvangen oppheves 20.august. Innsatsen var i alle fall lovende nok i vår, og den er helt spesielt fokusert på hare.

To små skår i gleden ved den kommende trenings- og jaktsesongen er at bestandene av flått og hoggorm er spesielt store i år. En mild, nesten snøfri og kort vinter har gjort at svært mange har overlevd, og ekspertene mener at spesielt huggormbestandene er doblet. Det er også forferdelig mye flått. Selv en tur i band langs en sykkelsti er nok til at Bruno får flere flått på seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar